Депутатите изслушват служебния минисър-председател Димитър Главчев и служебния министър на отбраната Атанас Запрянов относно

...
Депутатите изслушват служебния минисър-председател Димитър Главчев и служебния министър на отбраната Атанас Запрянов относно
Коментари Харесай

Главчев потвърди пред депутатите: Няма да изпращаме български войски в Украйна

Депутатите изслушват служебния минисър-председател Димитър Главчев и служебния министър на отбраната Атанас Запрянов относно позицията на България на срещата на върха на НАТО. 

Корнелия Нинова изиска от премиера и служебният министър да разсекретят декларацията или чуването да бъде на закрито съвещание. Единственото секретно са контракти с други страни членки, които се разсекретяват по специфичен метод, отговори служебният министър председател.

Дмитър Главчев удостовери, че страната ни няма да изпраща войски в Украйна.

Той напомни думите на Йенс Столтенберг „ НАТО е защитителен съюз и е открит метод по какъв начин да се оказва помощ на Украйна, без да се включваме във войната “. „ Мотивите ми да попитам Народно събрание кой да съставлява страната е, че ние сме служебно държавно управление и позицията ни би трябвало да бъде прегледана от народните представители. След като видях, че няма единна позиция – поканих президента да бъде началник на делегацията. Защо той отхвърли е негово персонално мнение. Имаме състав на делегацията. В позицията няма нищо притеснително. Отчетени и предпазени са националните ползи на България. Отчетени са съюзническите ползи “, уточни Главчев.

 

Министър Атанас Запрянов заяви, че няма позицията няма по какъв начин да бъде разкрита, тъй като „ се базира на секретни документи на НАТО. Това са документи създадени в Алианса, не в България “.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР